Mini interjúk

Interjú Gerzsenyi Judittal, a Húsznegyven megálmodójával

A Húsznegyven Budaörsi Fiatal Építészek Műhelye Egyesület egyik alapítóját kérdeztük munkájukról és céljaikról, hiszen hat év alatt már sokat letettek az asztalra Budaörs kulturális és közösségi életének felpezsdítése terén, valamint az épített környezeti nevelésben is egyedülállóak a városban.

Interjú Tóth Csabával, a Budaörsi Pro Musica Kórus karnagyával

Létezik Budaörsön egy kórus, amely jó hangulatával, egymás iránti figyelmes odaadásával a legjobb példája az éneklés csodálatos erejének. Erről és sok minden másról beszélgettünk Tóth Csabával, a Budaörsi Pro Musica Kórus karnagyával.

„A közösségi, családi filmnézés élményét sikerült megvalósítani”

Idén november 15-én és 16-án harmadik alkalommal kerül megrendezésre az Országos Rajzfilmünnep eseménysorozatának keretében a Budaörsi Rajzfilmünnep. A fesztivál budaörsi szervezőjével, Kárpáti Gáborral beszélgettünk.

Interjú a Goodbye Darjeeling zenekarral

Ismerjétek meg a 2016-ban alakult és azóta több rangos díjat elnyerő Goodbye Darjeeling zenekart, akiknek most jelenik meg első nagylemezük és 100%-ban budaörsiek.

Interjú Kisberk Balázzsal, a Budaörsi Gazdapiac alapítójával

Tudjátok, hogy van Budaörsön szombatonként egy termelői piac, ami civil kezdeményezés eredményeként jött létre? Ismerjétek meg Kisberk Balázst, aki ezt létrehozta.

Interjú Bertók Anitával és Takács Mátéval, a Windsurfing.hu és a ReSailCle megálmodóival

Ismerjétek meg Anitát és Mátét, valamint használt vásznakból készült ötletes termékeiket!

Interjú Csermely Gáborral, a díszüveg manufaktúra megalapítójával

A Kő-hegyre vezető utcák egyikében található egy takaros pince, ami egyben üzlet is, dísz- és formaüvegek kaphatóak itt. A tulajdonos egy borász, tősgyökeres budaörsi. Ismerjétek meg őt?

Interjú Grafné Huszák Ágnessel, a GYEREk-BErek alapítójával

Ősszel nyitotta meg kapuit a GYEREk-BErek környezettudatos foglalkoztató ház. Ismerjétek meg megálmodóját.

Interjú Kerekes József színművésszel

Az ember az ismert színészektől kicsit tart, mert fél, hogy biztos távolságtartó lesz, vagy pont belefáradt az ismertségbe, nehezen fog megnyílni és kemény munka lesz vele interjút készíteni. De Kerekes József az egyik legnyitottabb és legbarátságosabb ember, akivel valaha találkoztam.

Interjú Carrick Orsolyával, a Kids’ English Club és az EnglishLab megálmodójával

Orsi először egy kétnyelvű családi napközit nyitott, majd a környékbeliek kérései alapján indult el az angoloktatás felé.

Interjú Bakai Gyöngyivel, a Pszichó-kuckó alapítójával

Bakai Gyöngyi egy állandóan mosolygó és nevető szeretetbomba, mindenkin segíteni próbál, bármilyen gondja van annak az életben.

Interjú Kovács Gergellyel, a Budaörsi Bridzsklub elnökével

Az interjú napjának reggelén az esőben is láttam futni, nem hagyta ki az aznapi edzést sem. Addig is tudtam, hogy szívós, kitartó emberrel fogok beszélgetni, de ez a momentum csak megerősített.

Interjú Lukács Andrással, a Levegő Munkacsoport elnökével

András unokájával érkezett az interjúra egy igazán ködös délelőtt. Rögtön a levegőről és a Levegő Munkacsoportról kezdtem kérdezni a geofizikus mérnököt.

Interjú Kollár Borival, a Borarti megalkotójával

Mikor kérdezem, hogy minek is titulálja magát, akkor egyértelmű „nem tudom” a válasz! :) Dekoratőr, dizájner, ruhatervező, foglalkozásvezető. Összességében a Borarti márka tulajdonosa.

Interjú Román Judittal

Judit színésznő, szinkronizál, jógaoktató, három lány édesanyja és fontos számára a közösség, így egyik alapítója és aktív tagja a Húsznegyven Fiatal Építészek Egyesületének.

Régi idők karácsonya - egy budaörsi sikertörténet

Minden helyi – legyen az kicsi vagy nagy – sikernek örülni kell! Nagy Eszter budaörsi írónő karácsonyi kötete, a Régi idők karácsonya, hiánypótlónak minősült.

Interjú Haypál Orsolyával, az Assista alapítójával

Folytatjuk a budaörsi egyedi, vagy valamilyen szempontból különleges vállalkozásainak bemutatását. Az Assista cég alapítójával beszélgettünk, hogy mi is az a virtuális asszisztencia, de szóba került a babahordozás, más vállalkozás, futás és a helyi közösségek.

Interjú Erdős István íróval és animátorral

Istvánt a gyerekkönyvei kapcsán kértem fel az interjúra, de annyi mindenről lehet beszélgetni egy íróval, animátorral, íróképző akadémia mentorával. Vidám, vicces és nyitott személyiség, aki bármilyen lelkesen is mesél Máltáról, ezek után nem költöznénk oda :)

Interjú Parnaki Ágnessel és Torma Eszterrel a Quiltiv Kreatív műhely alapítóival

Két nagyon vidám és energikus hölggyel hozott össze az élet, akiket most Ti is megismerhettek! Hallottam már, hogy van egy varróműhely Budaörsön: ott tartottak ismerősök szülinapot és szuperlatívuszokban meséltek róla.

Interjú Ruzsonyi Ágival a Kettőpontnulla tanulócsoport alapítójával

Van olyan ember Budaörsön, aki nem ismeri Ágit? Beugorhat a neve babaúszás, rádiózás, diákszínpad, csomagolásmentes bolt, budaörsi nő vagy akár az alternatív tanulócsoport kapcsán. Ezeket mind itt Budaörsön és környékén valósította meg!

„A Rajzfilmünnep nemcsak a gyerekeké…”

Idén októberben második alkalommal kerül megrendezésre az Országos Rajzfilmünnep budaörsi rendezvénysorozata, a Budaörsi Rajzfilmünnep.

Interjú Totth Benedek, íróval

A Holtverseny című könyv „brutális”, de mégsem tudja letenni az ember. Megdöbbentő, kissé riasztó történet, durva karakterekkel és – enyhén szólva is – trágár, erős nyelvezettel. Nem lehetett előre megjósolni, de a kamaszok körében kultkönyv lett.

Interjú Kiss Mónikával a mummer.hu webáruház és ruhabolt alapítójával

A Helló Budaörs célja – a helyi művészek, alkotó, illetve a közösségért tevő emberek bemutatásán túl – a helyi vállalkozások és cégek ismertté tétel is. Mindegyik mögött van egy jó vagy kedves történet. Különlegesség lesz, hogy október második hetében megnyílik az első, önálló kismamaruhabolt.

Interjú Polgár Ágnessel a Szoknya és Nadrág online magazin alapítójával

Egy könnyed társalgásnak indult az interjú, a magazinról és Budaörsről szerettem volna kérdezni Ágit. De aztán eltérünk itt-ott a témától és tovább duzzadt a beszélgetés, elmesélte az életét, a küzdelmeit… végül több mint négy órán át beszéltünk.

Interjú Feldhoffer Krisztával a KÉsZ CsODA Alkotóműhely alapítójával

Kriszta egy mosolygós és nyugalmat sugárzó személyiség, jó bemenni a műhelyébe, mert ott valahogy lelassul az élet, halk zene szól, szórt fény tölti be a kis helységet. Agyagozás közben nincs nyüzsgés, oda kell figyelni minden mozdulatodra, akár korongozni próbálsz, akár díszítesz...

Interjú Enyedi Anitával a Mese Maci bábos kalandjainak alapítójával

Anita végzettségét tekintve tanítónő, a két gyermekével otthon töltött idő alatt új kihívásokra vágyott, sok kreativitás és pedagógiai tapasztalata alapján létrehozott egy – az egyszerű bábelőadáson túlmutató – komplex programot.

Helló Budaörs! Mini-interjú - Nagyné Adri a MeseNincs fejlesztőház alapítójával

Adri egy példakép számomra, hihetetlen erőfeszítéseket tett, hogy létrehozzon egy fejlesztőházat Budaörsön és nem áll meg itt, már egy magánóvodán dolgozik, ahol kizárólag sérült gyerekeket fogadnak majd. Csupa mosoly és optimizmus!

Helló Budaörs! Mini-interjú - Bognár Anna színésznővel

Anna bölcsészkar mellett színi iskolában tanult és egy alternatív színháznál kezdte színészi pályafutását, majd a Nemzeti Színházban folytatta, végül a gyerekek (számszerint három) születése után már párhuzamosan több dologgal kezdett foglalkozni.

Helló Budaörs! mini-interjú - Csontos Eszter a Borsmama alapítója

Csontos Eszterről rögtön az a két szó jut eszembe, hogy közvetlen és barátságos. Könnyű megismerni az utcán, mert hordozóban gyerkőc van a hátán ;), vagy ha nem gyalog lenne, akkor katicás piros autója kitűnik a tömegből.

Interjú Nagy Eszter írónővel

Célunk hogy közösen ismerjük meg Budaörsöt, de ne csak a helyszíneket, hanem egymást, az itt élő és alkotó embereket is szeretnénk bemutatni. Második interjúalanyunk Nagy Eszter, írónő.

Helló Budaörs! - Ágoston Alexandra, a Vivandra kiadó vezetője

Célunk hogy Budaörsöt megismerjük, közösen fedezzük fel a különböző kulturális, gasztronómiai és közösségi helyeket, programokat. De ne csak a helyszíneket, hanem egymást, az itt élő és alkotó embereket is szeretnénk bemutatni.