Kultúra

Budaörshöz köthető új könyvmegjelenések

Folytatjuk az Ünnepi könyvhét kapcsán a helyi szerzők vagy kiadók könyveinek bemutatását. Kollár Borbála második könyve jelenik meg nemsokára, amire érdemes odafigyelni.

Könyvmegjelenések

Az Ünnepi Könyvhét kapcsán a budaörsi kapcsolódású új könyveket is számba vesszük.

Könyvheti megjelenések a Vivandra kiadótól

Van egy budaörsi könyvkiadó, érdemes figyelemmel kísérni a köteteiket. Ma kezdődött a 90. Ünnepi könyvhét, ez alkalomból három kötet jelent meg a Vivandra kiadó gondozásában.

Interjú a Goodbye Darjeeling zenekarral

Ismerjétek meg a 2016-ban alakult és azóta több rangos díjat elnyerő Goodbye Darjeeling zenekart, akiknek most jelenik meg első nagylemezük és 100%-ban budaörsiek.

Hallgat a mély…

1986. április 26-án, szombaton, hajnali 1:23:58-kor a csernobili atomerőmű 4-es reaktora egy robbanás következtében kigyulladt… és akkor még senki sem sejtette, hogy ez lesz emberiség történetének egyik legsúlyosabb – emberek által előidézett katasztrófája.

Nyelvtanulási lehetőség Budaörsön

Több helyre is mehettek Ti vagy gyereketek nyelvet tanulni.

„A Rajzfilmünnep nemcsak a gyerekeké…”

Idén októberben második alkalommal kerül megrendezésre az Országos Rajzfilmünnep budaörsi rendezvénysorozata, a Budaörsi Rajzfilmünnep.

Ezeket olvassuk - könyvajánló Budaörsről

Megkérdeztük a Helló Budaörs csoport tagjait, hogy mit olvasnak a nyáron...

Girlpower könyvajánló

Tavaly jelent meg magyarul is az Esti mesék lázadó lányokról, amelynek címe megtévesztő, hiszen 100 nemzetközileg ismert nőről szól egy-egy fejezet mesésen, tömören. Az írók, a szerkesztők és az illusztrátorok is mind nők.